Bezoek ons!

Volg ons!

Vind ons!

 

Onze bieren

 

Ambachtelijk gebrouwen toegankelijke speciaalbieren, vol van smaak en aroma voor de beginnende en gevorderde bierliefhebber. Bier om rustig van te genieten.

 

Bier met smaak

Onze bieren zijn bovengistend en volmoutig of kruidig waardoor er veel geur en smaak aan zit. Om zoveel mogelijk geur en smaak te behouden zijn onze bieren ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Als je van al deze smaken wilt genieten is het van belang dat je ons bier op de juiste temperatuur drinkt. Vooral bij de zwaardere bieren is dit erg belangrijk en is de standaard koelkast-temperatuur te koud. Een goede richtlijn voor de temperatuur is om het alcoholpercentage aan te houden. Onze doordrinker, "Manus" van 4,7% alc. mag je dus uit de koelkast drinken maar een "Zware Hufter" van 10% alc. degusteer je het beste vanuit de kelder.

 

Uniek Weibier

Door onze warme contacten met de voormalige zuivelfabriek in Limmen brouwen wij als een van de weinige brouwerijen in Nederland Weibier. Wei is het bijproduct bij het maken van kaas en geeft het bier een fruitige smaak en romige structuur. Onze weibieren zijn: Merakels en het Alkmaars Blondje.

Biercollectie

 

We brouwen 6 "hele jaar door" bieren, 3 seizoensbieren en zo nu en dan een éénmalig experimenteel brouwsel er tussendoor voor de leuk.

Manus

Een lichtblond bier van 4.7% met een verrassend hoparoma en karaktervolle smaak. Een lekker bier voor op warme zomerdagen, op feesten of gewoon voor tussendoor.

Skoftig

Een gewoon goede... Nee, een gewoon "Skoftig" lekkere dubbel van 7,6%.

Merakels

Een mooi blonde tripel van 8% en het eerste Weibier van Nederland. De toevoeging van verse wei geeft Merakels een fruitige smaak en licht romige structuur.

Zware Hufter

Letterlijk een "Zware Hufter" van 10%. Een kruidige, donkere maar verraderlijk soepel drinkende gerstewijn (barlywine).

Alkmaars Blondje

Deze Alkmaarse Blondine van 7,5% is speciaal gebrouwen voor kaasstad Alkmaar, op basis van wei. Goed te combineren met een lekker stukje kaas.

Ut 1e Kieft-ai

Amberkleurig, stevig, zacht zoet en fruitig lentebier van 7%. Dampegheest presenteert ieder jaar met trots Ut 1e Kieft-ai. Zodat jij proeft: het is weer lente!

Oikenbock

Een op eikenhout gelagerde herfstbock met een aangenaam complexe smaak van eiken, pruimen, vijgen en een vleugje salmiak van 6,5%.

Winter Wit

Een stevig zwaar blond tarwebier met een mooi

hop aroma, fruit- en citrus- tonen van 9%

Limited Edition

Zo op z'n tijd brouwen we iets nieuws, iets verrassends of een variatie op onze bestaande bieren. Lees hier meer over onze eenmalige brouwsels.

Contact

 

E-mail:                     info@dampegheest.nl

Tel. Kees Koot:      06 - 51 94 01 76

 

Verkoop:

E-mail:                     verkoop@dampegheest.nl

Tel. Perry Koot:      06 - 54 33 13 83

 

Bezoekadres:         Achterweg 22, 1906 AG Limmen

Postadres:              Postbus 1, 1900 AA Castricum

Serveertip

 

Dampegheest ambachtelijke speciaalbieren komen het best tot hun recht in een tulpvormig glas. Door de bolling van het glas blijven de aroma’s langer behouden. Het is belangrijk dat het glas schoon, vetvrij en droog is. Hierdoor blijft de schuimkraag mooi lang staan.