Bezoek ons!

Volg ons!

Vind ons!

Ut 1e Kieft-ai

Lentebock 7%

 

Wanneer het eerste kievitsei is gevonden, weten we het zeker: de lente staat voor de deur! Het zoeken en rapen van kievitseieren is een eeuwenoude Nederlandse traditie, waarbij het ieder jaar gaat om de eerste vondst. Vroeger werd het eerste kievitsei aangeboden aan de koningin, maar nu het rapen van kievitseieren is verboden, presenteert Dampegheest ieder jaar met trots Ut 1e Kieft-ai. Zodat jij proeft: het is weer lente!

 

Smaakbeleving

Het amberkleurige Ut 1e Kieft-ai heeft een stevige schuimkraag waaruit de zacht zoete geur van bruine suiker, karamel, biscuit en gedroogd fruit opstijgt. In de volle smaak proef je de componenten in het aroma terug, waarbij het zoetige, licht bittere bier wat kruidigheid meekrijgt en een friszurige tinteling op je tong achterlaat. De smaak blijft lekker lang in je mond achter en nog voor de prikkeling vervaagt, verlang je al naar de volgende slok!

 

 

Karakteristieken

Type:

Gisting:

Mouten:

 

Hoppen:

Alcohol:

EBC (kleur):

EBU (bitterheid):

Plato (dichtheid):

Schenktemperatuur:

Gebrouwen sinds:

 

 

Onderscheidingen

Festivalbezoekers: de op een na lekkerste lentebock op het Meibockfestival 2015

 

 

Beschikbaarheid

Ut 1e Kieft-ai is verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl en 20 literfusten en wordt vanaf 1 maart geleverd zolang de voorraad strekt. Om zeker te zijn van levering kun je Ut 1e Kieft-ai bij ons reserveren.

lentebock

bovengistend

munich, aroma100,

tarwe en pilsmout

saaz, brewers gold

7%

54 (koper/bruin)

23 (licht bitter)

18°

8 – 12 °C

2012

 

Verkoop

E-mail:                    verkoop@dampegheest.nl

Tel. Perry Koot:     06 - 5433 13 83

Vestigingsadres:   Achterweg 22, 1906 AG Limmen

Post adres:             Postbus 1, 1900 AA Castricum

 

 

Aan tafel!

Proef de lente en combineer Ut 1e Kieft-ai met verse Hollandse asperges. Een combinatie van twee heerlijke voorjaarsproducten. Een rood schimmel kaasje rond het genoegen op een pittige wijze af.