Hele jaar door bieren

Zware Hufter
Gerstewijn 10%

Het zwaarste bier van de brouwerij, een kruidige, donker robijnrode gerstewijn met een stevige, lichtbruine schuimkraag. Van deze alcoholwarmende krachtpatser wordt ook wel gekscherend gezegd: "Dit bier moet je op de rand van je bed drinken."

Antje
Blond 6%

De verjongde Antje, vernoemd naar ’t bokkenwijfie van Limmen. Met haar zachtgele kleur, spierwitte schuimkraag en aantrekkelijke zoet-bitterbalans is zij een vriendin van iedereen!

Merakels
Tripel en weibier 8%

Een goudkleurige tripel met een zowel fruitig als ietwat kruidig aroma. Wei, een bijproduct bij het maken van kaas, maakt van Merakels een bijzondere tripel. De wei bevat veel vitamines en geeft dit bier een fruitige smaak en een haast romige structuur.

Skoftig
Dubbel 7,6%

Een kastanje roodbruine dubbel met tonen van gedroogd fruit, karamel, stroop, drop en speculaaskruiden. Deze dubbel is natuurlijk skoftig lekker, een West-Friese kreet die je tijdens het drinken regelmatig mag laten horen!

Manus
Doordrinker 4,7%

Lichtblonde, frisse, bloemige, fruitige, zacht bittere en laagalcoholische dorstlesser van Dampegheest. Naar goed voorbeeld van brouwer Herman: werk met passie, sport en geniet, feest en proost!

Alkmaars Blondje
Blond weibier 7,5%

Dit goudgele, lichtkruidige, fruitige, fluweelzachte bier is een heugenis aan een keerpunt in de geschiedenis: ‘Alkmaars Ontzet’ het begin van het eind van de Tachtigjarige Oorlog. In Limmen gebrouwen blond weibier, speciaal voor Alkmaar en omgeving.

Dampegheest geschenkverpakking

Leuk om te geven en vooral leuk om te krijgen!

Seizoensbieren

Zomer Skarrel
Summer Ale 4%

Een frisse Summer Ale met een vleugje mango. Je drinkt hem met de warme zomerdagen, lekker koud en direct uit de fles.

 

Ut 1e Kieft-ai
Lentebock 7%

Amberkleurig, stevig, zacht zoet en fruitig lentebier. Dampegheest presenteert ieder jaar met trots Ut 1e Kieft-ai. Zodat jij proeft: het is weer lente!

 

Winterwit
Zwaar blond 9%

Een krachtig goudgeel, bitterzoet, fruitig en kruidig winterbier, verwarmend door de 9 procent alcohol. Een welkome afwisseling tussen de donkere winterbieren.

Oikenbock
Herfstbock 6,5%

Op eikenhout gerijpt najaarsbier met de lichtzoete smaak  van karamel, herfstkruiden en drop met een vriendelijke bitterheid in de nasmaak. Proef de Hollandse herfst!

Wij vullen onze bieren af op 33cl fles, 75cl geschenkfles en fust van 20 liter.

Maak de beleving compleet met onze Dampegheest glazen en viltjes.

Specials

Zware Hufter Rum & Sherry

Gelagerd op eikenhout, infused met rum en sherry en voor jaren bewaard in de brouwerij.

Special #2 - gebrouwen op 29 aug 2016

Chocolate Porter

Het 1e bier uit een nieuwe bierlijn: De Dampegheest Specials. Bieren die we nog niet eerder en misschien wel nooit meer zullen brouwen. Smaakindicatie: gebrande mout & pure chocolade

Special #1 - gebrouwen op 2 mei 2018

 

Postiljon
Dark Ale 7%

Deze Postiljon smaakt moutig en kruidig en ziet hartstikke donker. Gelimiteerd bier, gebrouwen bij Brouwerij Dampegheest in Limmen.

Special #3 - gebrouwen op 9 okt 2018

 

Nieuwsbrief

Socials

Gadverdamme wat lekker..!

 

© Copyright 2021 Brouwerij Dampegheest

Deze website is net als onze bieren en brouwerij, zelf gemaakt :-)

Gadverdamme wat lekker..!

Inhoud website

Gadverdamme wat lekker..!